Background

Breamtail house

A stunning property was purchased for the location of a holiday house that has literally 360 degree views, this was going to be a challenging but rewarding project. Studio John Irving was commissioned to create the house with a brief of natural products large living areas and spacious bedrooms, he created two massive decks of the main pavilion one north east facing and the other north west to make the most of the stunning views and to give protection to the wind.

Background

Further to this two master bedroom suites where built at opposite ends of the house so guests can stay with privacy. Another pod was incorporated to create two more bedrooms and a main bathroom. The house was based on dark earthy tones so it would blend into the environment with black anodised floor to ceiling joinery and dark stained cedar weatherboards.

The remote location meant the project needed to be manage extremely well and it also needed to fit within a challenging timespan.

Background

A stunning property was purchased for the location of a holiday house that literally has 360 degree views. This was going to be a challenging but rewarding project. Studio John Irving was commissioned to create the house with a brief of natural products large living areas and spacious bedrooms. He created two massive decks off the main pavilion, one north east facing and the other north west to make the most of the stunning views and to give protection from the wind.

Further to this two master bedroom suites where built at opposite ends of the house so guests could stay with privacy. Another pod was incorporated to create two more bedrooms and a main bathroom. The house was based on dark earthy tones so it would blend into the environment with black anodised floor to ceiling joinery and dark stained cedar weather boards.

The remote location meant the project needed to be managed extremely well and it also needed to fit within a challenging timespan.

Blair Stewart